sunnuntai 4. marraskuuta 2007

Organiseerausta

Kuten aiemminkin on tullut kirjoitettua, harrastajaporukalla tehty konsertti vaatii monenlaisia käytännön järjestelyjä. Viime päivinä saattajien sähköpostilistalla on pähkäilty ankarasti muun muassa konserttipäivän tavararoudauksia, nuottitelineiden haalimista, naisten esiintymisasukokonaisuutta, juhlatilan somistusta, konsertista tiedottamista ja sitä, kuka ehtii lehden haastatteluun haastateltavaksi.

Ennen kaikkea saa kuitenkin valmistautua laulamaan mahdollisimman hyvin. Vielä on luvassa yksi pitkä ja kaksi lyhyempää harjoitussessiota, joista ainakin kaksi on varsinaisessa konserttipaikassa Akatemiatalolla. Vaikka Akatemia on kaikille saattajille muista yhteyksistä erittäin tuttu laulupaikka, konsertin biisejä ei ole siellä konsanaan laulettu. Siksi tulevat harjoitukset pääkallonpaikalla ovat arvossaan.

Kaksissa edellisissä harjoituksissa olemme saaneet nauhoitettua omaa laulantaamme viimeisiä viilauksia varten. Nauhoittaminen on kyllä armottoman tehokas keino kuulla ne asiat, joissa vielä parannettavaa on. Mutta onneksi tallenteissa on myös paljon ilon aiheita.

Uskomatonta kyllä, viikon päästä tämä kaikki säätäminen on jo ohi.

Ei kommentteja: